Vloerkleden

Vloerkleden

Met een vloerkleed doorbreek je het geheel in de kamer. Zo creëer je sfeer en krijg je een warmere kamer. Een vloerkleed is een echte blikvanger in huis. Kies je vloerkleed daarom met zorg uit en zorg dat je hem op de juiste plek plaatst. Kijk allereerst naar het formaat van de hoek waar je het karpet wilt plaatsen. Wanneer je het vloerkleed gedeeltelijk onder meubels legt, creëer je meer ruimte. Wanneer je de kamer juist intiemer wilt laten lijken, kies je voor een kleiner kleed.

Tips bij de aanschaf van een vloerkleed

Het aanschaffen van een karpet moet met aandacht worden gedaan. Want niemand wil natuurlijk een ‘woonblooper’ begaan. Om te zorgen dat je het juiste vloerkleed straks in huis heeft liggen, hebben wij een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet.

  • Zorg dat het vloerkleed altijd antislip heeft. Wanneer dit niet zo is, raden wij aan om een extra antislip ondertapijt te kopen.
  • De grootte. Het kan lastig zijn om de maat van het kleed te bepalen wanneer je jouw vloerkleed online bestelt. Leg kranten of handdoeken op de grond neer op de plek waar je het vloerkleed wilt kopen, zodat je een goed beeld krijgt van hoe groot het kleed daadwerkelijk is en of dit niet te groot of te klein is.
  • De print. Je wilt natuurlijk niet dat je huis eruit komt te zien als een soort kermisattractie. Wanneer een van de muren in huis een print bevat, kun je daarom beter een effen kleed aanschaffen. Wanneer de muren effen zijn, kan een kleed juist een blikvanger zijn.
  • De vorm. De vorm van het kleed is ook erg belangrijk. Ben je op zoek naar een karpet voor in een vierkante ruimte? Ga dan voor een rond kleed. Wanneer jouw kamer een andere vorm heeft, kun je beter kiezen voor een vierkant/rechthoekig kleed. Zo haal je het maximale uit je kamer!
Lees meer