Woonkamer

Het is misschien wel een van de belangrijkste kamers in huis: de woonkamer. Op deze plek komt iedereen gezellig samen, hang je ’s avonds lekker voor de tv en ontvang je vrienden en familie. Dit is dan ook een plek waar je je helemaal thuis wilt voelen en die jouw smaak en stijl uitdraagt. Zo kun je elke keer weer dat heerlijke gevoel van thuiskomen ervaren. Wat je stijl ook is, uiteindelijk valt er altijd een sfeervolle en gezellige omgeving te creëren waar je met trots je familie en vrienden uitnodigt. Dat is erg belangrijk, aangezien een huis ook echt je thuis moet zijn. Het is een plek waar je veel tijd doorbrengt, misschien zelfs wel het middelpunt van je huis. Investeren in deze ruimte is dan ook belangrijk. Zo kun je jarenlang genieten van de woonkamer en hoef je niet over een jaar weer een nieuwe salontafel of bank te kopen bijvoorbeeld.

Een goede basis

De verlichting, raamdecoratie en meubels vormen de belangrijke basis voor een sfeervolle woonkamer. Met de juiste verlichting kun je de perfecte sfeer creëren voor zowel overdag als ’s avonds. Passende raamdecoratie zorgt voor de juiste lichtinval en draagt ook echt jouw stijl uit. En de basismeubels zijn de plek waar je met zijn allen zit, kletst en televisie kijkt.

Om het af te maken

Wanneer je eenmaal een fijne basis hebt, draagt de woonkamer al een bepaalde stijl uit en kan  je eigenlijk weinig meer fout doen. Wel kun je met leuke accessoires de woonkamer helemaal afmaken. De accessoires vormen de finishing touch. En het leuke van accessoires is dat ze makkelijk te vervangen zijn. Dus wanneer je weer aan iets anders toe bent, kun je ook heel makkelijk voor andere accessoires gaan, zonder dat je de complete woonkamer een beurt hoeft te geven. Wat ook erg belangrijk is met de accessoires is om een persoonlijk accent niet te vergeten. Een mooie prominente plek voor de familiefoto’s bijvoorbeeld of die lievelingsvaas van oma op de salontafel.

Lees meer