Vervangingslampen

Vervangingslampen

In huis kunnen we niet zonder verlichting. Tijdens het koken, eten, relaxen op de bank of een boek lezen in bed zijn lampen onmisbaar. Overdag, maar vooral in de avonduren. Ze zorgen daarnaast voor extra sfeer. Met verschillende wittinten kun je verschillende sferen creëren. Een warmere tint is bijvoorbeeld perfect in een woon- of slaapkamer en een koelere tint past beter in de badkamer. In ons assortiment vind je diverse lampen die voor een mooie verlichting in huis zorgen.

Alle varianten verkrijgbaar

In ons assortiment vind je diverse soorten lampen waaronder de halogeenlamp, spaarlamp en LED-lampen.

De halogeenlamp is een variant op de gloeilamp. Het is een met gas gevulde ‘ballon’ met daarin een gloeidraad. De kleur is aan de witte kant en het rendement ligt rond de 30%. Halogeenlampen worden vaak gebruikt in spotjes en gaan gemiddeld 3,5 jaar mee.

Spaarlampen kunnen worden vergeleken met een opgerolde TL-balk, omdat ze een beetje kwik bevatten. Ze hebben een rendement van 40% en gaan 6 tot 10 jaar mee. Spaarlampen verbruiken minder energie en zijn zuiniger in gebruik. Wel moet een spaarlamp even opwarmen. Als ze wat ouder zijn kunnen ze een zoemend geluid geven. Spaarlampen zijn verkrijgbaar in verschillende wittinten. De lampen zijn niet dimbaar.

LED-lampen vind je ook in ons assortiment. Dit zijn lampen die geen gebruik maken van gas, maar van een vaste stof om licht op te wekken. Deze lamp kan tot wel 50 jaar meegaan. Ze bieden een rendement van 50% en zijn dus de zuinigste lampen die je nu kunt krijgen. Om een LED-lamp te dimmen heb je een speciale dimmer nodig. Filament LED-lampen zijn grotendeels gelijk aan gewone LED-lampen. Je kunt ze herkennen aan de gele gloeidraden. Deze lamp heeft geen koelelement meer nodig. Hierdoor kan het licht alle kanten op schijnen in 360 graden. In tegenstelling tot de gewone LEDlamp die vooral naar voren schijnt.

Neem een een kijkje in ons ruime assortiment en schaf de lamp van jouw keuze uit!

Lees meer