Populaire producten

Slaapkamer

Van alle kamers in huis, heeft de slaapkamer iets bijzonders. Het is namelijk een van de weinige plekjes die echt helemaal van jou zelf is, waar je je heerlijk terug kunt trekken en waar je je niet hoeft te bekommeren om anderen. Met andere woorden, de kamer waar je echt helemaal tot rust kunt komen. Hoewel de slaapkamer zich deze eigenschap alleen al daardoor toe eigent, kun je door een weloverwogen inrichting nog meer bijdragen aan de sfeer en rust in jouw slaapkamer. En draag je zo ook bij aan de beste nachtrust, zodat je ’s morgens heerlijk uitgeslapen wakker wordt!

Kleur bekennen

De kleur van de slaapkamer bijvoorbeeld is erg belangrijk. Felle kleuren kunnen erg vrolijk staan, maar laten de kamer vaak kleiner lijken en kunnen er ook voor zorgen dat je minder snel in slaap valt. Een natuurlijke kleur groen daarentegen brengt ons tot rust. De psychologische betekenis van groen is namelijk harmonie, rust en gezondheid. Precies de dingen die passen bij een slaapkamer. Als je niet van groen houdt zijn lichte, rustige tinten zoals wit, beige en lichte bruintinten het meest geschikt. Hiermee creëer je sfeer en zul je slapen als een roosje.

Lekker liggen

Ook een goed matras is erg belangrijk. Het matras bepaalt je houding en voor een groot deel hoe je slaapt. Niemand ligt graag op een te zacht of juist te hard matras. Daarnaast moet een matras ook goed ventileren. Wist je dat u ’s nachts tot een complete liter vocht kunt verliezen? Om te voorkomen dat dit in het matras trekt, is een goed ventilerend matras nodig.

Opgeruimd slapen

Verder is de inrichting van de kamer erg belangrijk. Wanneer het niet opgeruimd is of wanneer je zoveel meubels in je kamer hebt staan dat het onopgeruimd lijkt, kan dit ook effect hebben op je nachtrust. Zorg dus dat je kamer er netjes uit ziet en laat overbodige meubels weg. Ook door middel van de kledingkast kun je veel invloed uitoefenen op dit rommelige effect. Een grote kledingkast die aansluit aan de afmetingen van de kamer, kan namelijk veel ruimtelijker en opgeruimder over komen dan een kleine kledingkast die wegvalt in de kamer. Ook kan het gebruik van een kledingrek in plaats van een kast erg rommelig overkomen. Ga dus altijd voor een passende kledingkast van het juiste formaat.

Met al deze tips kun je de perfecte slaapkamer creëren en heerlijk doorslapen ’s nachts. Zo word je uitgerust wakker en spring je makkelijk je bed uit. Of je blijft nog lekker even snoozen, want in zo’n slaapkamer wil je toch het liefst de hele dag blijven?

Lees meer