Kantoor

Of het nou gaat om een thuiskantoor of een plek op de zaak, de inrichting van je kantoor of werkplek is erg belangrijk. Een goede inrichting kan zorgen voor meer productiviteit, creativiteit en zelfs minder verzuim! Niet voor niets zijn de werkplekken op het kantoor van bijvoorbeeld de grote zoekmachine super creatief ingericht, met ruimte voor ontspanning. Dit heeft daadwerkelijk effect op mensen. En hoewel het misschien wat ver gaat om voor jouw kantoor ook zo’n inrichting na te streven, zijn er ontzettend veel mogelijkheden om ook bij je thuis of op de zaak de perfecte omgeving te creëren om productief in te zijn.

Verlicht werken

Hiervoor kun je een aantal zaken aanpakken. Een van de eerste en misschien wel de basis van het hele kantoor is de verlichting. Veel daglicht is het beste. Daglicht zorgt namelijk voor een frisse inkijk en meer productiviteit. Maar ook de kunstverlichting is natuurlijk van belang. Met de juiste werkverlichting zal jij of je werknemer zich beter op zijn of haar plek voelen en ook beter werk neerzetten. Werken onder harde TL buizen behoort toch echt tot het verleden.

Prettig zitten

Het bureau en de bureaustoel zijn de volgende aandachtspunten. Om goed te kunnen werken is het namelijk van belang dat je ook kunt werken in een goede houding en in een opgeruimde omgeving. Wat betreft het bureau kun je gaan voor een groot open bureau, een bureau tegen de muur of een bureau met extra opbergruimte. De bureaustoel zorgt voor de goede houding. Daarnaast kunnen ook monitorverhogers bijdragen aan een opgeruimd bureau en een prettige en ergonomische zithouding.

Persoonlijkheid toevoegen

Last but not least is het erg belangrijk om te zorgen voor persoonlijkheid in het kantoor. Een afstandelijk en te strak ingericht kantoor zal weinig interactie oproepen voor klanten, werknemers of jezelf. Door een persoonlijk tintje te geven aan het kantoor werk je of werken jouw werknemers er graag en komen klanten ook liever binnen. Daarnaast zijn accessoires zoals een prullenbak, een kapstok of zelfs een koffiezetapparaat erg belangrijk. Ook deze dragen bij aan het persoonlijker en levendiger inrichten van het kantoor.

Lees meer