Vishaakjes

Vishaakjes

De vishaak is een belangrijk onderdeel van je hengeluitrusting. Hier vind je verschillende vishaakjes die je helpen om je vangst aan wal te brengen. Vishaken zijn er in vele soorten en maten. Belangrijk bij elke haak is dat ze scherp en sterk zijn. Wij hebben een breed assortiment vishaakjes voor je. Maar welke vishaak heb je nodig? Wij leggen het je uit!

Verschillende soorten en maten

Het kan een uitdaging zijn om de juiste vishaak te kopen. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten en maten. Wanneer je een vishaakje uitzoekt zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. De vorm van de haak zegt ten eerste veel over de functie. Daarnaast verschillen vishaakjes op montage, haaksteel, haakbocht, punt van de haak en maat. 

De juiste maat

Welke haak de juiste is, hangt af van de situatie, het aas, soort water en de onderlijn die je gebruikt. Bij witvissen is het bijvoorbeeld belangrijk dat de haak bedekt is en een klein puntje van de haak door het aas komt. Voor elke specifieke vis is er een juiste maat te vinden voor het vishaakje. Maar, de juiste maat kan ook erg persoonlijk zijn. De ene visser vist liever fijner en de ander grover.

Wij hopen dat je iets wijzer bent geworden over vishaakjes, zodat je niet achter het net zult vissen!

Lees meer