Visdraad

Visdraad

Onderdeel van je visuitrusting is het visdraad. Om succesvol vis te vangen is een goed visdraad erg belangrijk. Wij hebben een aantal tips voor je bij het aanschaffen van visdraad. Allereerst moet het visdraad soepel zijn om ver te kunnen werpen. Ook moet het draad zo min mogelijk zichtbaar en sterk zijn. Het juiste draad is afhankelijk van het water en de vis waarop wordt gevist. Je kunt hierbij het beste naar de trekkracht van de lijn kijken.

Typen visdraad

De meest gebruikelijke visdraden zijn gevlochten lijn en nylon lijn. In gevlochten lijn zit geen rek, waardoor er goed contact is met het aas en je als visser goed voelt wanneer er wordt aangebeten. De nylon lijn heeft daarentegen wel rek, met als voordeel dat de lijn op deze manier klappen helpt op te vangen. Andere voordelen van een nylon lijn zijn de schuurbestendigheid en de prijs. Een nylon lijn is namelijk goedkoper! Voordelen van een gevlochten lijn is dat deze sterker is dan de nylon lijn, waardoor de lijn minder weerstand heeft in het water. Dit komt vooral bij het vissen in stromend water zoals rivieren of de zee goed van pas! Wij hebben verschillende lijnen in ons assortiment, zodat je zelf kunt kiezen welke lijn je aanschaft.

Recreatie tuigje

Als je een beginnend visser bent, is het handig om een kant-en-klaar recreatie tuigje te kopen. Met dit tuigje ben je direct klaar om te vissen, zonder gedoe met het knopen van kleine haken. 

Onderlijn

Voor het vissen heb je een stevige onderlijn nodig. Veel vissen hebben namelijk scherpe tanden die je hoofdlijn in één keer kunnen doorbijten. Welke onderlijn je nodig hebt, is afhankelijk van de stroming, het aasgedrag en type water. We raden je aan om tijdens het vissen verschillende onderlijnen bij je te hebben. Wij hebben een aantal onderlijnen voor je in ons assortiment.

Lees meer