Hengels

Hengels

Een goede vishengel is erg belangrijk bij het vissen. Maar, welke vishengel heb je eigenlijk nodig en waar moet je op letten? Hier vind je wat informatie en andere handige spullen om zoveel mogelijk vissen aan de haak te slaan!

Type hengels

Begin je net met vissen? Kies dan een vaste hengel om de basis te leren. Je hebt verschillende vaste hengels, bijvoorbeeld insteek-, oversteek-, en telescoophengels. De vaste hengel bestaat uit meerdere onderdelen die uitschuifbaar zijn, waardoor de hengel gemakkelijk is mee te nemen. Ook heb je een tuigje nodig die je aan de hengel vastknoopt. Dit is een vislijn met een dobber en een haakje. Met de vaste hengel kun je vissoorten als witvis en kleine karpers vissen. Succes!

Bij de werphengel komt wat meer kijken. Op deze hengels zit een vismolen of reel. Aan het einde van de vislijn komt het aas. Bij deze hengel kan het aas veel verder worden ingegooid door de lijn van de vismolen af te spoelen. Met de werphengel kunnen grotere vissen gevangen worden, zoals roofvis, witvis, karpers of zeevis. 

Handige producten

Ook handig voor een dagje vissen op het water is een hengelsteun waardoor je de hengel ook kunt neerzetten. Daarnaast hebben we verschillende drinkflessen die je mee kunt nemen op pad. Van al dat vissen krijg je natuurlijk veel dorst!

Lees meer