Ovens

Ovens

Ook op de camping wil jij kunnen genieten van een  vers gebakken brood of een heerlijke ovenschotel. Een goede oven is daarbij onmisbaar. Wist je dat er speciale ovens zijn die je buiten kunt gebruiken? Een oven in je tent kan zelfs zorgen voor extra warmte, erg handig als je in een iets koudere periode gaat kamperen.

Petromax Loki Camping Stove en Tent Oven

Een voorbeeld van een camping oven is de Petromax Loki Camping Stove & Tent Oven. Een heerlijke maaltijd op de camping bereiden is net zo eenvoudig als thuis koken met deze Petromax oven. De oven beschikt over drie poten die je kunt uitklappen zodat de kachel stevig op de grond staat. Boven op de kachel kun je een pan plaatsen op het kookoppervlak van 40 bij 25 centimeter. Je kan er ook voor kiezen om op open vuur te koken, dan kun je de ronde kookplaat van het kookoppervlak verwijderen. De Loki Camping Stove wordt geleverd met een vijfdelige kachelpijp waardoor de ketel erg krachtig is en je al snel kunt koken zodra je de kachel hebt aangestoken.

Deze kachel kun je ook in de tent gebruiken, je moet er dan de juiste tentimplementatie bij aanschaffen. Dit is een ring die je in het tentdoek bevestigd waar de kachelpijp precies in past. Zo heb je geen rook in je tent en kun je toch binnen koken op open vuur. Petromax heeft diverse accessoires in het assortiment waarmee je de Loki Camping Stove & Tent Oven uit kunt breiden. Zo ook een transporttas waarmee je de oven kunt verplaatsen. De oven weegt ongeveer 12 kilogram en is daarmee een van de lichtgewichten onder de tentkachels. Ideaal om mee te nemen op reis dus.

Dutch ovens

De Dutch oven kun jij goed in combinatie met jouw Loki Camping Stove gebruiken. De Petromax Dutch Oven FT1 zonder pootjes 1.1 liter heeft, zoals de titel al doet vermoeden, geen pootjes waardoor je hem op het kookoppervlak van de stove kunt zetten. Dutch Ovens zijn ideaal voor het bereiden van een heerlijk stuk vlees of groenten.  Daarnaast zijn de Dutch Ovens multifunctioneel doordat je hete kolen op de deksel kunt leggen en hiermee een oven creëert. De deksel van de Dutch Ovens heeft drie kleine pootjes en een opstaande rand waardoor je hem ook nog eens als koekenpan kan gebruiken. De pannen zijn gemaakt van massief gietijzer wat een aantal voordelen met zich meebrengt: de warmte wordt optimaal verdeeld zodat bakken, braden, frituren, koken en zelfs stoven mogelijk wordt gemaakt. Door middel van de ‘pre-seasoned’ coating wordt jouw Dutch Oven beschermt tegen aanbakken en roesten. Erg handig, aangezien je op de camping uiteraard geen zin hebt om uren lang te boenen om jouw pan weer schoon te krijgen na een heerlijke maaltijd.

Kooktoestellen

Neem ook eens een kijkje in onze categorie Kooktoestellen. Hier vind je namelijk nog meer verschillende manieren om buiten te koken, bijvoorbeeld met de Rocket Stove Envirofit G3300 Oranje. Een Rocket Stove is een milieuvriendelijk en hout gestookt kooktoestel. De stove verbuikt minder brandstof dan een reguliere stove en er komt ook nog eens minder rook vrij bij de verbranding. Wel zo fijn als je met z’n alleen bij de Rocket Stove zit te eten. De Rocket Stove is niet geschikt om te gebruiken in een tent, maar wel een mooi kooktoestel om mee te nemen op vakantie.

Je zult geen spijt krijgen van de aankoop van onze ovens. Het is genieten geblazen met deze oven én kachel in jouw tent. De heerlijkste gerechten op tafel en tegelijkertijd kun jij lekker opwarmen bij de Loki Camping Stove & Tent Oven. Wat wil je nog meer!

Lees meer