Schenkkannen

Schenkkannen

Op een warme zomerdag moet je goed letten op hoe veel water je drinkt. Helemaal als je buiten in de zon zit! Maar als je eenmaal lekker je plekje hebt gevonden in de tuin is en je glas is op, heb je misschien niet zo veel zin om helemaal naar binnen te lopen om je glas bij te vullen. Dan komt een schenkkan natuurlijk goed van pas! Zet de kan ergens neer in je tuin en geniet van fris water zonder helemaal naar de kraan te hoeven lopen. Let er wel op dat je de kan ergens in de schaduw neerzet, ander wordt je drinken natuurlijk heel snel warm.  Maak je zomerse dag nog aangenamer en maak gebruik van een schenkkan.

Heerlijk water in je schenkkan

Wil je het water in de schenkkan wat frisser maken? Dat kan natuurlijk. In de schenkkan kun je een aantal citroenschijven doen zodat het water een lekker citroensmaakje krijgt. Heerlijk voor als je aan extra verfrissing toe bent. Er zijn verder heel veel lekkere combinaties mogelijk. Wat dacht je van sinaasappel, citroen en limoen? Of citroen, komkommer en verse munt? Hoe je geen citroen? Dan kun je ook gaan voor bijvoorbeeld bramen, kersen en limoen. Of doe eens gek en kies voor ananas, sinaasappel en een theelepel gember. Maar let wel op: als je water met een smaakje maakt, moet je dit wel binnen 48 uur opdrinken.

Zet een schenkkan in tijdens verjaardagen en andere feestjes

Je kunt ook een schenkkan gebruiken tijdens bijvoorbeeld verjaardagen of andere feestjes. Zet dan verschillende schenkkannen met drinken klaar. Gasten kunnen op deze manier zelf hun glas vullen, dat scheelt jou weer een hele hoop werk. Je hoeft niet meer constant rond te gaan om gasten drankjes aan te bieden.

Kortom, schenkkannen zijn ideaal tijdens warme zomerdagen maar ook tijdens feestjes.

Lees meer