Bierglazen

Bierglazen

Heerlijk, een biertje. Je kunt je biertje zo uit je flesje of blikje drinken, maar lekkerder is natuurlijk om het uit een mooi glas te drinken.  Wij hebben verschillende bierglazen voor je in de aanbieding. Neem een kijkje in deze categorie en kies je favoriete glas! Lees verder als je meer wilt weten over bierglazen.

Voetglazen

De naam zegt het eigenlijk al, een voetglas is een verzamelnaam voor drinkglazen met een steel en een voet. Deze glazen zijn meestal bedoeld voor alcoholische dranken, zoals wijn, speciale biersoorten of likeur. Voetglazen kunnen van glas of kristal zijn. Antieke voetglazen kunnen wel honderden jaren oud zijn. Omdat de voet kwetsbaar is, kunnen oude voetglazen veel waard zijn!

Fluitje

Een fluitje is een ander soort bierglas dat veel wordt gebruikt. In sommige streken wordt dit glas ook wel een buisje, pijpje of piepke genoemd. Wist je dat het fluitje vernoemd is naar het champagneglas flute? Het glas heeft namelijk dezelfde vorm, echter zonder voetstuk. Vooral in Nederlands Limburg is dit glas erg geliefd en is daar dan ook het standaard glas voor pils. In de jaren 60 van de vorige eeuw is dit glas ontwikkeld door Guus Brand met de filosofie dat men door de dunne wand van het glas het bier direct proefde.

Bierpul

Als je aan bierglazen denkt dan mag je deze zeker ook niet vergeten! Een bierpul is een bierglas met een handvat. Soms heeft een bierpul ook een deksel. Bierpullen zijn gemaakt van aardewerk, glas of metaal. Meestal zijn deze bierglazen gedecoreerd en groter dan een doorsnee glas. Veelgebruikte maten van bierpullen zijn een halve en een hele liter, maar grotere maten komen voor. Deze glazen worden vooral veel gebruikt in Duitsland en Oostenrijk, met name tijdens feesten. Ook in Nederland en België worden de glazen gebruikt bij met name speciale gelegenheden.

Lees meer