Overige

Overige

Heb nog meer plezier in de keuken met de pannen uit onze collectie. Voor kookfanaten, maar ook voor degenen die een hekel hebben aan koken. Want koken hoeft echt niet altijd een kriem te zijn hoor. Kook bijvoorbeeld heerlijke pannenkoeken op een kampvuur met onze speciale pannenkoekenpan. Deze pannenkoekenpan heeft een extra lange steel zodat je je vingers niet verbrand. Leuk om met vrienden of je kinderen te doen tijdens het kamperen. Of doe mee aan de pizzarevolutie waarbij je geeneens meer een oven nodig hebt om de meest krokante pizza te bakken. Met de Ironate heb jij binnen 3 minuten een perfect krokante pizza op jouw bord liggen. Maak het leuk voor jezelf!

Pan kopen

Bij de aanschaf van een pan is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. 

1. De warmtebron

Er zijn tegenwoordig veel verschillende kookplaten beschikbaar. Denk hierbij aan gas, inductie, elektrisch en halogeen. Deze verschillende kookplaten verlangen dan ook verschillende pannen. Niet iedere pan is geschikt voor iedere kookplaat. Sommige pannen zijn zelfs geschikt om te gebruiken op een open vuur.

2. Het formaat

Kijk altijd goed naar het formaat van de pan. Het is handig om pannen te hebben van verschillende formaten. Zo heb je voor ieder gerecht het juiste formaat pan. Want wie heeft er nou zin in een mini-pannenkoek? En je moet natuurlijk wel voldoende hebben voor iedereen.

3. Vaatwasbestendigheid

Niet alle pannen zijn geschikt om in de vaatwasser te stoppen. Dit heeft te maken met de verschillende materialen waarvan pannen worden gemaakt. Sommige pannen kun je beter afspoelen met de hand, omdat deze niet of minder goed bestand zijn tegen hoge temperaturen en vaatwastabletten. Totaal niet erg, want afwassen blijkt de beste therapie tegen stress!

4. De antiaanbaklaag

De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat de gerechten, zoals de naam al zegt, minder snel aanbakken. Met een goede antiaanbaklaag heb je weinig olie of vet nodig. Pannen zonder antiaanbaklaag zijn duurzamer dan pannen met antiaanbaklaag en hebben minder onderhoud nodig. De pannen verhitten sneller en zijn bestand tegen zeer hoge temperaturen. Smaken worden hierdoor beter behouden én vlees is eerder gaar. De pannen zonder antiaanbaklaag zijn dan ook uitstekend voor het aanbraden van vlees of gevogelte.

Lees meer