Koekenpannen
Stabilotherm frying pan met metalen handvat
Stabilotherm frying pan met metalen handvat
op voorraad
€ 29,95
Stabilotherm frying pan houten inklapbaar handvat
Stabilotherm frying pan houten inklapbaar handvat
op voorraad
€ 39,95
Tefal koekenpan 20 cm So Intensive Ename
Tefal koekenpan 20 cm So Intensive Ename
1 op voorraad
€ 18,54
Tefal koekenpan 28 cm So Intensive Ename
Tefal koekenpan 28 cm So Intensive Ename
1 op voorraad
€ 25,36
Koekenpan 28cm RVS met anti aanbak
Koekenpan 28cm RVS met anti aanbak
op voorraad
€ 28,30
BK Easy Inductie koekenpan 26cm
BK Easy Inductie koekenpan 26cm
15 op voorraad
€ 34,26

Koekenpannen

Zonder goede koekenpan is jouw keuken niet compleet. De koekenpan is wellicht één van de meest gebruikte pannen in de keuken. Dit is vanwege de veelzijdigheid van de pan. Vrijwel al het voedsel kan bereid worden in een koekenpan. Niet alleen je vlees en groente worden dus goed gaar, maar in een koekenpan bak je ook nog eens de beste pannenkoeken! Goed om te weten, toch chef-koks in spé?

Koekenpan kopen

Bij de aanschaf van een koekenpan is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden.

1. De warmtebron

Er zijn tegenwoordig veel verschillende kookplaten beschikbaar. Denk hierbij aan gas, inductie, elektrisch en halogeen. Deze verschillende kookplaten verlangen dan ook verschillende pannen. Niet iedere pan is geschikt voor iedere kookplaat. Sommige pannen zijn zelfs geschikt om te gebruiken op een open vuur.

2. Het formaat

Kijk altijd goed naar het formaat van de pan. Het is handig om pannen te hebben van verschillende formaten. Zo heb je voor ieder gerecht het juiste formaat pan. Want wie heeft er nou zin in een mini-pannenkoek? En je moet natuurlijk wel voldoende hebben voor iedereen.

3. Vaatwasserbestendigheid

Niet alle pannen zijn geschikt om in de vaatwasser te stoppen. Dit heeft te maken met de verschillende materialen waarvan pannen worden gemaakt. Sommige pannen kun je beter afspoelen met de hand, omdat deze niet of minder goed bestand zijn tegen hoge temperaturen en vaatwastabletten.  Totaal niet erg, want afwassen lijkt de beste therapie tegen stress!

4. De antiaanbaklaag

De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat de gerechten, zoals de naam al zegt, minder snel aanbakken. Met een goede antiaanbaklaag heb je weinig olie of vet nodig. Pannen zonder antiaanbaklaag zijn duurzamer dan pannen met antiaanbaklaag en hebben minder onderhoud nodig. De pannen verhitten sneller en zijn bestand tegen zeer hoge temperaturen. Smaken worden hierdoor beter behouden én vlees is eerder gaar. De pannen zonder antiaanbaklaag zijn dan ook uitstekend voor het aanbraden van vlees of gevogelte.

Lees meer