Grillpannen
Er bevinden zich momenteel geen producten in deze categorie.

Grillpannen

Een grillpan wordt gebruikt om vlees, groentes en kip op hoge temperatuur te grillen. De hete grillpan zorgt ervoor dat wat je in de pan hebt gegooid snel dichtschroeit. Alle heerlijke sappen die vrijkomen worden behouden. Vanwege het grillpatroon op de grillpan ontstaan karakteristieke grillstrepen op je ingrediënten. Het vet en vocht dat vrijkomt tijdens het bakken komt tussen de ribbels terecht, waardoor je met minder vet kunt grillen. Veel grillpannen zijn gemaakt van gietijzer, waardoor je een leven lang plezier hebt van heerlijk gegrilde gerechten!

Grillpan kopen

Bij de aanschaf van een grillpan is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden.

1. De warmtebron

Er zijn tegenwoordig veel verschillende kookplaten beschikbaar. Denk hierbij aan gas, inductie, elektrisch en halogeen. Deze verschillende kookplaten verlangen dan ook verschillende pannen. Niet iedere pan is geschikt voor iedere kookplaat. Sommige pannen zijn zelfs geschikt om te gebruiken op een open vuur.

2. Het formaat

Kijk altijd goed naar het formaat van de pan. Het is handig om pannen te hebben van verschillende formaten. Zo heb je voor ieder gerecht het juiste formaat pan. Want wie heeft er nou zin in een mini-pannenkoek? En je moet natuurlijk wel voldoende hebben voor iedereen.

3. Vaatwasserbestendigheid

Niet alle pannen zijn geschikt om in de vaatwasser te stoppen. Dit heeft te maken met de verschillende materialen waarvan pannen worden gemaakt. Sommige pannen kun je beter afspoelen met de hand, omdat deze niet of minder goed bestand zijn tegen hoge temperaturen en vaatwastabletten.  Totaal niet erg, want afwassen lijkt de beste therapie tegen stress!

4. De antiaanbaklaag

De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat de gerechten, zoals de naam al zegt, minder snel aanbakken. Met een goede antiaanbaklaag heb je weinig olie of vet nodig. Pannen zonder antiaanbaklaag zijn duurzamer dan pannen met antiaanbaklaag en hebben minder onderhoud nodig. De pannen verhitten sneller en zijn bestand tegen zeer hoge temperaturen. Smaken worden hierdoor beter behouden én vlees is eerder gaar. De pannen zonder antiaanbaklaag zijn dan ook uitstekend voor het aanbraden van vlees of gevogelte.

Lees meer