Taart & Cake

Taart & Cake

Heb je een heerlijke taart gemaakt maar is het niet gelukt om hem helemaal op te eten? Weggooien is zonde! Beter is het om de taart op te bergen zodat je er langer van kunt genieten.  Naast talloze bakvormen, bakaccessoires en andere bakproducten hebben wij ook verschillende soorten taartdozen in ons assortiment. Ook ideaal voor wanneer je verschillende stukken overgebleven taart wilt bewaren. Wist je trouwens dat sommige taartdozen een lift hebben om je taart makkelijk in en uit de doos te halen?  Handig!

Taart bewaren

Taarten kun je 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast. Stop hem in de doos zodat smaken van ander voedsel in je koelkast niet in je taart gaan zitten. Wil je een taart langer bewaren? Dat kan ook, in de vriezer. Stop dan de taart in een taartdoos en doe er een zak omheen. Op deze manier blijft de taart ongeveer 3 maanden goed. Ook losse taartbodems kun je in de vriezer bewaren, ze blijven in een afgesloten zak 4 maanden goed. Taarten waar slagroom in zit kun je beter niet in de vriezer bewaren, de slagroom droogt namelijk uit en dat is niet ten goede van de smaak van je taart.

Cakedozen

Naast dozen om taart in te bewaren zijn er ook cakedozen. Voor al je favoriete cakes die niet meteen compleet zijn opgegeten. In tegenstelling tot taarten moet je cakes niet in de koelkast bewaren! Dan droogt hij namelijk uit en dat is natuurlijk niet zo lekker. Gebruik een cakedoos om je cake in te bewaren. Daarnaast kun je cake ook invriezen. Wikkel hem dan goed in met folie en doe er ook nog een extra plastic zak omheen zodat er geen lucht of vocht bij kan komen. Op deze manier kun je de cake tot wel 3 maanden in de vriezer bewaren!

Lees meer