Spuiten

Spuiten

Met een garneerspuit of spuitzak maak je je taart of cupcake mooi op. Het spuiten van een roosje op je cupcake maakt hem helemaal af! Spuit een toef van chocolademousse, botercrème of meringue en je gebakje smaakt ook nog eens nóg lekkerder. Maar de garneerspuit kun je ook goed gebruiken om warme gerechten fantastisch te presenteren. Een goed gevuld eitje kan natuurlijk ook niet zonder goede toef.

Garneerspuit en spuitzak

Bij een garneerspuit zorg je met gas of door de drukhendel aan de achterkant dat de inhoud, bijvoorbeeld chocolademousse, gelijkmatig uit de spuit komt. De garneerspuit wordt vaak geleverd met verschillende opzetstukken, waardoor je verschillende soorten toefjes kunt maken. Ook is de garneerspuit eenvoudig schoon te maken. Bij de handmatige spuit kun je de spuitzak zelf dicht knijpen en zelf de druk regelen. Voor de perfecte afwerking maak je gebruik van een spuitmondje. De wegwerp spuitzakken kun je na gebruik gewoon weggooien!

Zelf toeven spuiten

Voor het beste resultaat werk je bij het spuiten van een toef van binnen naar buiten. Op deze manier vul je de toef op, waardoor hij niet in kan zakken. Het bovenste gedeelte steunt zo op het middelste gedeelte. Je spuit eerst een rozet en vervolgens spuit je hier een tweede kleinere laag bovenop. In het midden van deze tweede laag eindig je met een kleine toef. Een kleine toef spuit je door te stoppen met knijpen en de spuitzak of garneerspuit weg te trekken.

Lees meer