Deegrollers

Deegrollers

Een deegroller is onmisbaar in de keuken. Vooral als je graag zelf taarten en koekjes bakt, pizza’s maakt of andere recepten hebt waarbij je iets uit moet rollen, mag een deegroller niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan marsepein of fondant. Met een deegroller zorg je ervoor dat het deeg gelijkmatig plat wordt gerold. Door een deegroller te gebruiken oefen je druk uit op het deeg. Hierdoor wordt het deeg snel plat. Ook zijn deegrollers ideaal voor het plat maken van vlees of gevogelte. Het is dus een praktisch keukenhulpje!  

Houten en silliconen deegrollers

Deegrollers kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. De klassieke deegroller is gemaakt van hout, maar ook siliconen deegrollers worden steeds vaker gebruikt.  Welke deegroller je kiest, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Ook bestaan er deegrollers zonder handvat. Hierdoor wordt het deeg wel iets sneller warm, omdat je warme handen het deeg aanraken. Dit voorkom je bij een deegroller met handvatten.

Het gebruiken van een deegroller

Bestrooi het werkoppervlak van te voren met wat meel of bloem. Zo blijft het materiaal dat je gaat rollen niet aan het werkblad plakken en kun je lekker rollen. Zorg ook dat het deeg niet te warm is. Wanneer dit wel het geval is, kan het zijn dat het deeg gaat plakken. Ook de deegroller kun je van te vormen met wat bloem bestuiven of kort onder de koude kraan houden. Zo rolt hij het lekkerst!

Lees meer