Bakvormen

Bakvormen

De geur van een taart of cake die in de oven gebakken wordt… Krijg jij ook altijd zo’n zin om hem er direct uit te halen en alvast een stukje te nemen? Of ben jij zo iemand die altijd stiekem even het beslag proeft?  Dat komt ons bekend voor! Voor het bakken van een taart, cake, tulband of muffins gebruik je een bakvorm. Door een bakvorm te gebruiken zorg je ervoor dat jouw baksel uit de oven de gewenste vorm aanneemt. Een misbaksel wil je natuurlijk voorkomen.  

Bakvormen en springvormen

Bakvormen heb je in verschillende soorten en maten. Een van de bekendste  soorten bakvormen is de metalen bakvorm. Onze tip: vet een metalen springvorm of cakevorm van te voren even in of gebruik bakpapier. Zo kun je je baksel er eenvoudig uit halen wanneer je deze klaar is. In sommige metalen bakvormen zit al een anti-aanbaklaag. Ideaal! Ook siliconen bakvormen zijn handig in gebruik. Doordat het materiaal erg flexibel is, krijg je je  baksel eenvoudig uit de vorm. De springvorm wordt vooral gebruikt om taarten in te bakken. Door de hendel aan de zijkant los te klappen, krijg je taart gemakkelijk uit de vorm.  

Taartvormen en tulbandvormen

Een tulband is een klassieke en populaire manier om een cake te maken. In een tulbandvorm ziet het er ook nog eens leuk uit! Het is wel belangrijk dat je de tulbandvorm van te voren even invet, zodat je hem er gemakkelijker uit krijgt na het bakken. Taartvormen worden vooral gebruikt voor (de naam zegt het al) taart. Ga je voor een appeltaart, kwarktaart of een heerlijke chocoladetaart? Of maak je liever een boterkoek in een boterkoekvorm? Er zijn oneindig veel mogelijkheden  om te bakken!

Lees meer