Video & Camera accu's

Video & Camera accu's

Tegenwoordig fotograferen en filmen we veel momenten uit ons leven. Die prachtige vakantie in de Alpen of dat gezellige verjaardagsfeest van laatst. Het liefst leggen we alles vast. Helaas gaan video- en fotocamera’s niet voor altijd mee. De batterij van deze apparaten wordt de accu genoemd en is na een bepaald aantal keren opladen helaas aan het einde van z’n Latijn. Je kunt zelf wel merken wanneer de accu aan vervanging toe is als hij opeens een stuk minder lang zonder stroom kan. Wil je net een prachtige zonsondergang of mooie bergen fotograferen, blijkt de accu leeg. Erg vervelend natuurlijk. Deze problemen kun je voorkomen door de accu tijdig te vervangen. Een nieuwe accu voor diverse grote merken zoals Canon, Go Pro en Panasonic vind je bij KlikenBestel.nl.

Diverse soorten en maten

Dus je hebt een nieuwe accu nodig. Maar welke accu is nu geschikt voor jouw foto- of videocamera? Je hebt hierin eigenlijk niet veel keuze. Je dient een accu te kopen die geschikt is voor je camera, anders past de accu niet en heb je er eigenlijk niets aan. Gelukkig bevat ons brede assortiment zeer veel verschillende accu’s. Bij de aankoop van nieuwe accu moet je ook rekening houden met de capaciteit ervan. De capaciteit wordt uitgedrukt in milli-ampere per uur, oftewel ‘mAh’. Hoe hoger de waarde, hoe langer de levensduur. Bij Klikenbestel.nl vind je accu’s van 660 tot wel 1890 mAh. Voor ieder wat wils dus!

Tips

Je hoopt natuurlijk dat de accu zo lang mogelijk mee kan. Hier heb je zelf ook een aandeel in. Zo is het belangrijk dat je de batterij weghoudt van vocht en dat je een opgeladen accu opbergt in een droge ruimte, uit de zon. Ga je de camera voor een lange tijd niet gebruiken? Probeer dan toch de accu af en toe te (ont)laden. Wanneer je in een koude omgeving bent met je camera, kan deze sneller leeg zijn. Een koude accu verliest sneller zijn capaciteit. Je bent helemaal goed voorbereid als je een reserve-accu meneemt die je wel warm houdt, bijvoorbeeld in je binnenzak. Het is tevens handig om een externe lader te kopen waarmee je de accu of de reserveaccu kunt opladen. Zodoende heb je altijd een opgelade accu bij je wanneer je op reis bent. Ga goed voorbereid op pad met een (reserve)accu van KlikenBestel.nl!

Lees meer