Radio's

Radio's

De radio heeft een uitgebreide geschiedenis. Van een morsesignaal dat voor het eerst trans-Atlantisch uitgezonden kon worden, naar een middel dat daadwerkelijk geluid kon uitzenden, naar het mediamiddel voor de hele bevolking. Inmiddels is de radio al lang niet meer het belangrijke mediamiddel dat het ooit geweest is, maar toch is die oude glorie nog niet helemaal vergaan. Door de steeds betere geluidskwaliteit en inmiddels ook de ontwikkeling naar digitale radio blijft radio ontwikkelen en zich aansluiten bij het moderne leven. Wie heeft er geen radio in huis?

Klein en groot

Radio’s bestaan tegenwoordig in alle vormen, maten en toepassingen. Zo ook in ons aanbod. Denk bijvoorbeeld aan een kleine draagbare wereld radio, die je mee kunt nemen waar je ook gaat. Zo heb je altijd een muziekje bij de hand. En hoewel het tegenwoordig bijna niet meer mogelijk lijkt: ook zonder internetverbinding. Of een tafelradio of draagbare radio inclusief retro look waarmee je thuis in stijl radio kunt luisteren.

Zingen in de douche

Of een doucheradio, waarmee je onder de douche de sterren van de hemel zingt. Deze is verkrijgbaar in een variant met handige spiegel. Of in de vorm van een badeendje zodat hij nog beter in de badkamer past.

Ochtendmelodietje

Ook hebben we een luxe wekkerradio die je op de vroege ochtend wakker maakt met een lekker radiodeuntje. Dat maakt de ochtend toch net wat draaglijker dan zo’n irritant telefoontoontje dat de rest van de dag niet meer uit je hoofd gaat. En om helemaal indruk te maken hebben we een tafelradio die is vormgegeven als een ouderwetse jukebox. Meer retro en hipper kan een radio bijna niet zijn.

DAB+

Natuurlijk hebben we naast de traditionele FM/AM radio’s ook de nieuwere DAB en DAB+ radio’s. Deze radio’s hebben een groter zenderaanbod dan de reguliere FM radio’s en ook een grotere dekking. Op plekken waar bepaalde zenders geen/nauwelijks bereik hebben kan DAB+ deze zenders wel ontvangen. Daarbij zijn ook de geluidskwaliteit van DAB+ en het gebruiksgemak van DAB+ groter dan bij FM stations.

Lees meer